Kennel Of The Three Turnip's
Freek Nierop en Anita de Boer, Westfriesedijk 23, 1658 CE Lambertschaag, tel: 0644513761 of e-mail
Onze Dalmatische Hond Kennel
 

 


Mijn naam is Freek Nierop, samen met Anita de Boer en onze honden woon ik in Lambertschaag, Noord-Holland. Ik ben geboren in Oost Knollendam, Noord Holland. De eerste 48 jaar van mijn leven heb ik daar gewoond en gewerkt bij mijn vader op de boerderij. Wij hebben thuis altijd honden gehad en voor de Dalmatische Hond in mijn leven kwam hadden wij een Duitse Dog en Dwergpinchers, hier is niet mee gefokt.

Toen ik Dalmatische Honden kreeg en daar ook mee wilde gaan fokken moest er een kennelnaam komen. In het oude dorpslogo van Oost Knollendam stonden drie gekroonde rapen en omdat het niet zo leuk klinkt als je "van de drie knollen" zegt hebben wij er het Engelse "of the Three Turnip's" van gemaakt.

Onze kennel Of the Three Turnip's bestaat reeds sinds 1966, ons eerste ras waren Dalmatische Honden in 1967 gevolgd door de Weimarse Staande Hond. In 1996 kwam daar nog de Basset Artesién Normand bij.


foto: Kampioen Bud Of the Three Turnip's

Onze eerste nest met onze kennelnaam is geboren op 22 februari 1967 , hieruit werd onze eerste Nederlandse Kampioen geboren de Dalmatische hond ,"Bud of the Three Turnip's" uit Dianala x Polkadots Juan. Inmiddels had ook Esther van de Tiendeweghe haar intrede bij ons gemaakt. Deze drie honden waren de start van een jarenlange fokkerij waaruit vele Nederlands Kampioenen geboren zijn. In de loop der jaren hebben wij nog vele honden geïmporteerd, eerst uit Engeland, maar later ook uit Noorwegen en Zweden. Vele kampioenen zijn er gevolgd.


foto: Dianala en Polkadots Juan

 

 

 

 

 

 

Met veel trots kunnen wij u op dit moment laten weten dat onze kennel voor de tweede keer 5 generaties Dalmatische Honden Nederlands Kampioen op rij heeft gefokt.
Te weten:
Lady Sharon of the Three Turnip's JW 1982 en W 1982,1983
Lady Anique of the Three Turnip's
Lady Gwenda of the Three Turnip's W1993

Lady Noraly of the Three Turnip's
Lady Yanique of the Three Turnip's / Lady Bente of the Three Turnip's

Wij showen onze honden op bijna alle Nederlandse Tentoonstellingen en soms ook in het buitenland. In de loop der jaren is het aantal Of the Three Turnip's Dalmaten Nederlands Kampioenen opgelopen tot boven de 50.

Een hond met een goed karakter en een gezonde hond, die als pup goed gesocialiseerd wordt is voor ons het belangrijkste, als hij/zij dan ook nog eens mooi wordt kunnen we daar dubbel van genieten.

 

 


foto: Anita de Boer 2005 met Sterre


Sinds 2001 hebben wij ook een logo waarin je de 3 "knollen" kunt herkennen. Het is een idee genomen van het oude dorpswapen van Oost Knollendam, in de drie gekroonde rapen ziet u onze honden.


foto: Een nog jonge Freek Nierop en Esther van de Tiendeweghe


foto: Freek Nierop 2004 met een aantal van zijn honden


     
Dalmatier pagina.. ..
 
© Of the Three turnip's